PDFAlkuun>Taiteilijat>Viola Uotila

Viola Uotila

Moni-instrumentalisti

ART Uotila Viola

Viola on moni-instrumentalisti, joka tuli lapsena tutuksi radion ja TV: n lastenohjelmista. Erityisen hyvin hänet muistetaan Pikku Kakkosen 23-osaisesta Violan laulut -sarjasta, sekä Radio Suomen Kimurantti-ohjelmista. Raikkaasti ja tunnelmoivasti tulkitsevan Violan soittimia ovat erikokoiset kanteleet, kelttiharppu ja sello. Viola viihdyttää kokeneesti kaikenikäistä yleisöä vauvasta vaariin. Ohjelmistona Violalla on sävelletty ja sovitettu suomalainen musiikki, kansanmusiikki, viihdemusiikki sekä lastenmusiiikki.

Viola on voittanut useita soolo-ja kamarimusiikkikilpailuja, mm. Kanteleliiton valtakunnalliset ja kansainväliset soolokilpailut useissa eri sarjoissa. Tukholman kansainvälisen kamarimusiikkikilpailun hän voitti piano-sello duona yhdessä veljensä Antonin kanssa, ja lisäksi hänet on palkittu useissa muissa kansallisissa ja kansainvälisissä musiikkialan kilpailuissa. Trio Serenon sellistinä Viola on voittanut kahdesti Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailut, sekä saanut Pro Musica -palkinnon ja Melartin-seuran erikoispalkinnon.

Konsertoinnin Viola aloitti 7-vuotiaana ja on siitä lähtien esiintynyt ahkerasti soolokonsertein sekä yhdessä kaksosveljensä Antonin ja eri kokoonpanojen kanssa. Viola opiskelee klassisen kanteleen- ja sellonsoittoa sekä kamarimusiikkia Lahden konservatoriossa. Kansanmusiikkia hän opiskelee Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla.

Variando Music
Rauhankatu 9 B 10
15110 Lahti
YHTEYSTIEDOTsale@variando.fi
+358407664974
SOSIAALINEN MEDIAYoutube
© Variando Music 2024
Variando Web Platform
imgEnlarge